2021-04-19 09:15:35• hírek • Szatmár.ro

Műfüves sportpálya és gördeszkázó épül Kaplonyban – Már csak az öltöző helyéről kellene dönteni

Kedden kora este, 7 órai kezdéssel tartanak tanácsi gyűlést Kaplonyban. A község egésze számára a legfontosabb határozat az idei évi költségvetésről szól.

A tervezet szerint összesen 8 332 000 lej lesz az idei költségvetése Kaplony községnek. Ebből az összegből mintegy 800 ezer lejt a Domahidi és az Alsó utcák kereszteződése mellett lévő terület rendezésére szánna a vezetőség. Azt javasolják a testületnek, hogy a tartalékalapból ennyi pénzt különítsenek el a beruházásra, amelynek maximális költségvetését 1,5 millió lejre becsülnek a tervezők. Azaz a mostani pénz a beruházás valamivel több mint felére lesz elég – ha minden jól megy.

Az elképzelés az, hogy az első szakaszban elvégeztetik a terveztetést és az előzetes engedélyeztetést. A következőben a konkrét tervezést, utána pedig hozzá lehet kezdeni a kivitelezéshez. Amennyiben idén „csak” a műfüves pályára, a térrendezésre és az öltőzőre jut pénz, akkor a többit jövőre, vagy utána fogják folytatni.

Határidőt nem szívesen mond senki, azonban a tartalékalapból finanszíroznák ezt a beruházást, az pedig azt jelenti, hogy még ebben az évben fel kell használni az elkülönített pénzt...

Egyelőre a tervező két vázlatos elképzelést alkotott meg. Ezek abban különböznek egymástól, hogy az öltözők épülete hol legyen, az Alsó utca mentén, vagy a Domahidi utca mellett. A vezetőség úgy tervezi, hogy minderről megkérdezi a Kaplonyi Helyi Tanács tagjait, ugyanakkor a tervezés későbbi szakaszában dönti el véglegesen, melyik elképzelés mentén kezdi meg a megvalósítást.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: